Panna cotta

Publicerad 2008-10-29 17:05:27 i Dessert


Panna cotta är en av mina dessetfavoriter, och i lördags när vi hade gäster var det den givna avslutningen på middagen. Det är en praktisk dessert, eftersom man kan göra den redan på eftermiddagen och sedan bara ha den färdig i kylen fram till serveringen. Ofta smaksätts panna cotta och man kan servera med en mängd olika tillbehör. Jag gillar den dock bäst i sin neutrala variant, endast smaksatt med vanilj.

Panna cotta (4 personer)
4 dl vispgrädde
3 msk strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad

* Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i några minuter.
* Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna ner i en kastrull. Lägg sedan även ner stången.
* Tillsätt grädden och strösockret, och värm försiktigt gräddblandningen.
* Låt sjuda i ca 10-15 minuter, och ta sedan upp vaniljstången.
* Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden.
* Fyll fyra formar med gräddblandningen, och ställ att stelna i kylen i 3-4 timmar.

Servera med färska bär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen
Kategorier
Arkiv